Näin hoidat uutta tatuointiasi:


Suoritan tatuoinnit hygieenisesti, steriileitä instrumentteja käyttäen. Puhdistan ihon ennen ja jälkeen toimenpiteen. Tatuoimisen jälkeen tuore tatuointi peitetään muovilla epäpuhtauksien pääsyn estämiseksi avohaavaan. Parhaimman mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi ja välttyäksesi komplikaatioilta on ensisijaisen tärkeää noudattaa hoito-ohjeita täsmällisesti.


- Poista muovi  2-4 tunnin kuluttua. Pese huolellisesti lämpimällä vedellä (ÄLÄ HANKAA!). Mikäli tatuoinnin pinnalla näkyy verihyytymiä tai kuivunutta kudosnestettä jatka pesua kunnes tatuoinnin pinta on täysin puhdas.

- Anna ihon kuivua mieluiten koskematta siihen, tai varovasti puhtaalla pyyhkeellä/talouspaperilla painellen.

- Heti kun pinta on kuiva levitä puhtain käsin ohut kerros rasvaa (punainen ja sininen Bepanthen tai Easytattoo rasva, jota myyn ja ensisijaisesti suosittelen jälkihoitoon) tatuoinnin päälle. Kun rasvaat ensimmäistä kertaa tuoretta tatuointia levitä useita ohuita kerroksia rasvaa, mutta anna edellisen kerroksen imeytyä ensin kunnolla. (Bebanthenia käytettäessäsi laita paksumpaa punaista bepanthenia aamuin ja illoin, muut rasvauskerrat ohuempaa sinistä.)Kun tatuointi ei enää ime rasvaa voit peittää sen tarvittaessa vaatteella, mieluiten hengittävä puuvillakangas (mustassa ei näy mahdollinen ylimääräinen muste/kudosneste joka vaatteeseen saattaa tarttua). Parantuakseen hyvin tatuointi tarvitsee ilmaa, älä siis peitä sitä tarpeettomasti muovilla tms.

- Pese tatuointi aamuin illoin (ja tarvittaessa enemmän jos rasva esim pakkuuntuu liikaa). Rasvaa päivittäin useasti ohuin kerroksin, ettei tatuointi pääse kuivumaan. Vältä kuitenkin liiallista rasvan käyttöä, jotta iho saa hengittää. Pidä huoli ettei rasvan pinnalle tartu kotieläinten karvoja tai muita epäpuhtauksia.

- Muutaman päivän kuluttua haavan päälle muodostuu rupea, sitä EI saa repiä pois eikä liottaa esim. kylpemällä, saunomalla tai uimalla.

- Ihon uusiutuessa voi tatuoinnin alueella tuntua kutinaa, mutta sitä ei saa raapia eikä muutenkaan aiheuttaa rasitetta iholle. Jatka rasvaamista päivittäin kunnes ruvet ovat täysin irronneet. Älä yritä nopeuttaa rupien irtoamista hankaamalla tai muilla keinoin. Pahimmassa tapauksessa tatuointia hangatessa tai raapiessa se voi aueta uudelleen ja esim. tulehtua. Huomioi myös että vaatteet tai kengät eivät hankaa.

Keskimääräinen paranemisaika tatuoinnissa on 2-3 viikkoa. Älä silti tämän ajan jälkeen raavi uutta tatuointia, sillä uusi iho on normaalimpia ohuempaa. Vältä saunomista 2 viikon ajan. Vältä aurinkoa ja suoraa uv-säteilyä vähintään 30 päivän ajan tatuoimisen jälkeen. Jos sinulla herää kysymyksiä tatuoinnin jälkihoidosta, älä epäröi ottaa yhteyttä tatuoijaasi.
Mikäli tatuointi alkaa tulehtua tai saat kuumetta , ota yhteys lääkäriin jotta saat antibioottikuurin. Tämä voi tapahtua vain jos tatuointiin pääsee bakteereja ja likaa eli kyse on omasta huolimattomuudesta. Kuvan parantaminen on asiakkaan vastuulla joten MUISTA HUOLELLINEN JÄLKIHOITO!

Hellhound Tattoo/Emma Sikanen